ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

To  Κολυμβητικό Τμήμα του ΟΦΗ είναι αμιγώς κολυμβητικό σωματείο στον Δήμο Ηρακλείου, Κρήτης. Σκοπός και στόχος του συλλόγου είναι να δώσει μια διαφορετική οπτική στην δομή και λειτουργία των ερασιτεχνικών συλλόγων στην χώρα μας.

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται στη Κλασσική Κολύμβηση, έχει καταφέρει, με την συστηματική δουλειά και προπόνηση, να πρωταγωνιστεί στην προαγωνιστική (9-12 ετών), ενώ στην αγωνιστική κατηγορία (12 ετών και πάνω) κολυμβητές και κολυμβήτριες του σωματείου μας συγκαταλέγονται στους κορυφαίους αθλητές στην Ελλάδα.
Παράλληλα με την αγωνιστική προετοιμασία των αθλητών, το σωματείο μας λειτουργεί καθημερινά ακαδημίες για παιδιά όλων των ηλικιών (από 4 ετών και άνω), διδάσκοντας τις τεχνικές και το άθλημα της κλασσικής κολύμβησης. Τα παιδιά αυτά αποτελούν το φυτώριο για τις μετέπειτα αγωνιστικές κατηγορίες.

Ο ΟΦΗ είναι εγγεγραμμένος στην ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος), έχει λάβει την Ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α. και συμμετέχει στις διοργανώσεις της ΚΟΕ, στις κολυμβητικές ημερίδες και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Σε όλες τις διοργανώσεις της ΚΟΕ, οι κολυμβητές μας καταφέρνουν να πρωταγωνιστούν και να κατακτούν πληθώρα μεταλλίων.